ECU Klonen

Ecu klonen of heeft uw voertuig last van een disfunctioneel motormanagementsysteem? Of het nu gaat om motormanagement/ECU-problemen, waterschade, of doorbranding, vaak resulteert dit in de noodzaak om het gehele motormanagementsysteem te vervangen. De kosten hiervoor variëren doorgaans tussen de 600 en 1600 euro, exclusief de kosten voor het inlezen van de nieuwe ECU.

Bij ons vindt u een kostenefficiënte oplossing. Wij kopiëren alle gegevens van uw oude ECU en zetten deze direct over naar een gebruikte ECU.

Ontdek onze ECU-kloonservice:

Het opnieuw programmeren van een nieuwe of gebruikte ECU/motormanagementsysteem. Op deze manier wordt de ECU geïnstalleerd met de juiste gegevens en coderingen, waardoor problemen met extra storingscodes, startblokkeringen/immobilizers, of de noodzaak tot opnieuw inleren bij de merkdealer worden voorkomen.


Hoe werkt het ECU-kloonproces?Eenvoudigweg: wij halen kosteloos zowel het defecte als het nieuwe motormanagementsysteem op bij uw bedrijf. Op dezelfde dag voeren wij de benodigde aanpassingen uit en sturen ze direct weer terug.

Belangrijk: Onze ECU-kloonservice is ook beschikbaar voor particulieren.

Zorg ervoor dat de computer-nummers zoveel mogelijk overeenkomen. Tegenwoordig zijn er diverse kanalen waar u zelf een gebruikt motormanagementsysteem kunt vinden. Ontdek vandaag nog hoe onze kloonservice uw voertuig weer optimaal kan laten presteren.

Voor al uw besturingsmodules Besturingsmodules die wij kunnen dupliceren:  • ECU
    TCU/EGS
  • BCM/BDC/UCH
  • SAM/BDC/FEM
  • ICP’s
  • Klimaatbediening
  • Deurmodules


In het kort kunnen vrijwel alle besturingsmodules bij ons worden gerepliceerd.

Voordat we overgaan tot het klonen van de besturingsmodule, voeren we tests uit om waar mogelijk softwarefouten op te sporen via checksum controles. Op deze manier wordt voorkomen dat softwarefouten worden overgedragen naar de vervangende besturingsmodule.
Wij repliceren alle gegevens en coderingen en brengen deze over naar een andere ECU. Dit kan zowel een nieuwe als een gebruikte ECU zijn. Daarna bieden wij u een goed functionerend motormanagementsysteem aan met alle oorspronkelijke gegevens. Deze oplossing stelt u in staat om snel en effectief problemen met het motormanagement te verhelpen.

Voor meer informatie of vragen neem gerust contact op met een van onze medewerkers.